Мета ініціативи — зміцнити позиції української мови в освітньому середовищі

Українська мова має стати невіддільною частиною шкільного середовища. З цією метою народна депутатка Наталія Піпа ініціювала законопроєкт, який передбачає обов’язкове використання української мови учнями та вчителями не лише під час уроків, а й на перервах, у їдальні та на всій території школи.

Російська мова у школах

Законопроєкт передбачає створення в школах українськомовного середовища, де всі учасники освітнього процесу спілкуватимуться державною мовою. Вчителі зможуть проводити просвітницькі заходи, заохочувати учнів до використання української мови та робити їм зауваження у разі порушення цієї норми. Батьки учнів також долучаться до створення такого середовища.

Раніше: Ці 20 милозвучних слів зможуть вимовити лише українці

За даними опитування, лише 41% учнів спілкуються українською мовою під час перерв. Авторка законопроєкту переконана, що таке становище потребує змін. Вона зазначає, що використання української мови в повсякденному спілкуванні сприяє кращому засвоєнню навчального матеріалу та підвищує рівень успішності учнів.

Нововведення має на меті зміцнити позиції української мови в освітньому середовищі та сприяти її популяризації серед молоді.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦