Ця атака стала наймасштабнішою за всю історію конфлікту 

Увечері 1 жовтня Ізраїль зазнав масованої ракетної атаки з боку Ірану. По всій країні було оголошено повітряну тривогу. Армія оборони Ізраїлю закликала мешканців сховатися у сховищах і залишатися там до подальшого повідомлення.

Атака Ірану по Ізраїлю

Jerusalem Post повідомив, що Іран випустив Ізраїлем близько 200 ракет. У соцмережах публікували відео роботи Залізного купола, однак деякі з ракет досягли цілей.

За даними Ynet, зафіксовано пряме потрапляння до будівлі на півночі Тель-Авіва, повідомлення про вибухи надходили з районів Негєв (на півдні країни) та Шарон (центральний Ізраїль). Jerusalem Post пише про вибухи в населених пунктах Дімона, Набатім, Хора, Ход Хашарон, Беєршева, Рішон Ле Ціон.

Корпус вартових ісламської революції (КВІР) оголосив, що ракетна атака стала відповіддю на вбивство лідера ліванської «Хезболли» Хасана Насралли та бригадного генерала КВІР Аббаса Нілфорушана, які загинули під час атаки на штаб угруповання 27 вересня.

Також читайте: ЦАХАЛ: Ізраїль може дістати до будь-якої точки Близького Сходу

МЗС Ізраїлю заявило, що сталася безпрецедентна ракетна атака на мирне населення Ізраїлю.

Офіційний представник ізраїльської армії Даніель Хагарі пообіцяв, що ця атака «матиме наслідки». «Ми маємо плани. Ми діятимемо тоді і там, де буде потрібно», – додав він.

Президент США Джо Байден наказав американським військовим надати допомогу Ізраїлю у відбитті атаки та збивати ракети, повідомив Білий дім.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦