Техніка ворога застрягла у власному оборонному рубежі

У ході нещодавніх бойових дій на Курщині сталася іронічна ситуація: російські війська потрапили у власну пастку. Про це повідомляє видання Forbes.

Намагаючись відбити український виступ, російські підрозділи, ймовірно, з 15-ї бригади, на початку жовтня здійснили контратаку в районі села Плехово. Однак, замість успіху, вони зіштовхнулися з несподіваною перешкодою – системою протитанкових пасток, яку самі ж раніше встановили.

За темою: Українці відвойовують позиції у Вовчанську – звіт ISW

Невдачі окупантів

Ці пастки, що складаються з траншей і бетонних загороджень, були споруджені росіянами на початку серпня з метою утримати українські війська від просування вглиб їхньої території. Проте, коли самі росіяни спробували форсувати цей рубіж, вони зазнали невдачі.

Українські захисники, зокрема бійці 129-ї бригади територіальної оборони, скористалися ситуацією. Завдавши точних ударів по російській колоні, яка застрягла в пастках, вони знищили значну кількість ворожої техніки та особового складу.

“Наші воїни дали урок російським окупантам та їхній техніці, спалили десятки одиниць бронетехніки та ліквідували особовий склад ворога”, – зазначив український воєнний кореспондент Юрій Бутусов.

Захоплені в полон російські розвідники розповіли, що оборона біля Плехово була досить міцною, але український контрнаступ виявився несподіваним. Російські війська не встигли розгорнути всю свою вогневу міць і зазнали значних втрат.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦