Головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель закликав Захід збільшити допомогу, щоб “не занурити Україну в темряву”.

Як пише Reuters, Жозеп Боррель закликав Захід посилити допомогу Україні, щоб вона не опинилася в кризовій ситуації перед настанням зими.

Читайте також: Зеленський: мільйони українців можуть залишитися без тепла через атаки РФ

Росія хоче занурити Україну в темряву та холод

Росія вже активізувала свої атаки на українську енергетичну інфраструктуру, і, за словами Борреля, метою цих ударів є “занурити Україну в темряву та холод”. Внаслідок таких атак, потужність виробництва електроенергії в країні скоротилася на дві третини.

У зв’язку з цим Боррель закликав західних партнерів, зокрема країни ЄС та G7, активізувати надання Україні не лише військової підтримки, зокрема систем протиповітряної оборони (ППО), але й допомоги у відновленні енергетичної інфраструктури. Без цього, за словами Борреля, на Україну очікує надзвичайно важка зима.

Блекаут - відключення світла в Україні

Європейські лідери вже почали вживати заходів. Нещодавно президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про надання Україні кредиту на суму до 35 мільярдів євро. Ці кошти спрямовані на зміцнення обороноздатності України та на відновлення енергетичних потужностей, що зазнали ударів Росії.

Боррель підкреслив, що підтримка України має бути комплексною, адже надання генераторів для відновлення енергопостачання буде марним, якщо ті будуть знищені наступними атаками. Захист енергетичних об’єктів є ключовим завданням для забезпечення стабільності України в зимовий період.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦