27 вересня 2024 року на 89-му році життя пішла з життя відома британська акторка Меггі Сміт, яку найбільше пам’ятають за її роль у серії фільмів “Гаррі Поттер”.

Акторка померла в лікарні, оточена близькими людьми та родиною. Офіційна причина смерті поки що не оприлюднена. Про це повідомляє BBC.

Читайте також: Відома українська акторка вступила до лав ЗСУ: фото

Меггі Сміт – ікона британського кіно

Згідно з повідомленням родичів, останні години свого життя акторка провела з друзями та сім’єю. Вона залишила двох синів і п’ятьох онуків, які глибоко засмучені її втратою. Її родина підкреслила, що Меггі мирно пішла з життя, залишивши по собі неймовірну спадщину в кінематографі.

Меггі Сміт здобула світову славу завдяки ролі професорки Мінерви Макґонеґел у фільмах про Гаррі Поттера, яку вона продовжувала грати навіть під час лікування від раку у 2007 році. Окрім цієї ролі, серед її найвизначніших робіт – персонажі леді Вайолет Кроулі з серіалу “Абатство Даунтон” та Дездемона в “Отелло”.

Протягом своєї кар’єри Сміт отримала безліч нагород, серед яких два “Оскари”. У 1969 році вона була нагороджена за найкращу жіночу роль у фільмі “Розквіт міс Джин Броді”, а у 1978 році отримала статуетку за найкращу жіночу роль другого плану у фільмі “Каліфорнійська сюїта”.

Її внесок у кіномистецтво назавжди залишиться значущим для світової кіноіндустрії, а сама Меггі Сміт – іконою британського кіно.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦