Самопроголошений президент Білорусі сказав, у якому разі Білорусь застосує ядерну зброю.

Олександр Лукашенко заявив, що його країна готова застосувати ядерну зброю у разі нападу на її територію. Під час зустрічі зі студентами одного з білоруських університетів він пояснив умови, за яких може бути використаний такий крок для захисту Білорусі та Росії. Про це пише БелТА.

Читайте також: Трамп заявив, що “України як такої не існує”

Лукашенко пригадав про “червону лінію” та ядерну зброю

Лукашенко наголосив, що порушення державного кордону Білорусі стане “червоною лінією”, після якої реакція буде негайною. Він також додав, що країна готується до такого сценарію і не приховує своїх планів.

Нагадавши про свою попередню заяву, Лукашенко підкреслив, що напад на Білорусь стане початком Третьої світової війни. Він зазначив, що президент Росії Володимир Путін вже підтвердив ці слова, внісши зміни до ядерної доктрини Росії. Тепер напад на Білорусь чи Росію автоматично тягне за собою використання ядерної зброї.

Лукашенко також згадав про активність НАТО, особливо Польщі, вздовж білоруських кордонів. За його словами, польське керівництво готується до дій, але Білорусь, разом із Росією, готова відповісти на будь-яку агресію ядерним ударом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦