Підтверджених даних про суттєве просування українських сил наразі немає

Українські сили оборони продовжують здійснювати наступальні дії на окремих ділянках фронту в Курській області. Про це свідчать дані американського Інституту вивчення війни (ISW).

За повідомленнями ISW, українські війська зосередили свої зусилля на Глушковському районі. Водночас підтверджених даних про суттєве просування українських сил наразі немає.

За темою: Українці відвойовують позиції у Вовчанську – звіт ISW

Бої в Курській області

Російська сторона, своєю чергою, стверджує про відбиття українських штурмів у різних районах Курської області. Зокрема, Міноборони РФ заявляє про успішні дії російських військ на південь від Глушково, а також біля населених пунктів Новий Путь, Веселе та Медвеже.

Обидві сторони повідомляють про активні бойові дії в районі так званого “українського плацдарму” в Курській області. Однак, за даними ISW, українські війська не змогли досягти значних успіхів у цьому напрямку.

Російські війська також продовжують здійснювати наступальні дії, зокрема, на південний схід від Коренєво та на південь від Суджі. Водночас Генштаб ЗСУ повідомляє про активні дії російської авіації в регіоні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦