Під час свого візиту до Вашингтона президент України Володимир Зеленський представив американському лідерові Джо Байдену та віцепрезидентці Камалі Гарріс стратегічний План перемоги України.

За повідомленням Офісу президента, цей план буде розглянутий та опрацьований фахівцями з обох країн.

Зустріч мала на меті обговорення ключових питань військової, економічної та дипломатичної підтримки України. Зеленський подякував Байдену за його постійну та рішучу допомогу у захисті України, а також за вже ухвалені рішення, які посилюють обороноздатність країни. Лідери доручили своїм командам розробити подальші кроки щодо реалізації плану.

За темою: Зеленський: війну треба не заморожувати, а закінчувати

Візит Зеленського до США

Крім того, було оголошено, що 12 жовтня Байден проведе зустріч у форматі “Рамштайн” на рівні світових лідерів для координації додаткової допомоги Україні. Окремо планується двостороння зустріч між Зеленським та Байденом для оцінки прогресу в консультаціях та співпраці з міжнародними партнерами.

Президент Байден підтвердив свою готовність надати Україні всю необхідну підтримку для перемоги, зокрема новий пакет безпекової допомоги на 2,4 мільярда доларів. Зеленський, зі свого боку, висловив вдячність за постійну підтримку США та особливу роль Байдена в складні моменти війни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦