Юрія Гульчука росіяни утримували два роки

Морпіх Юрій Гульчук, який втратив мову в російському полоні, відновлюється

22-річний захисник України Юрій Гульчук, який перебував у російському полоні майже два роки, повільно відновлюється після пережитих тортур. За словами його матері, Мілани Компанієць, син, який втратив мову через жорстоке поводження окупантів, поступово починає говорити.

Історія Юрія Гульчука

“Я не вірила, що почую його голос знову”, – зізналася жінка в інтерв’ю “Радіо Свобода”. За її словами, сина було вивезено з Маріуполя у квітні 2022 року, і лише у вересні 2024-го вдалося повернути його додому. “Він повернувся до мене зовсім іншою людиною. Ніби порожній погляд, ніяких емоцій”, – згадує мати.

Читайте також: ЗСУ взяли в полон тисячі строковиків рф: експерт вказав на важливу деталь

Медики констатували у Юрія повну втрату мови. Лікарі та психологи прогнозували тривале відновлення, якщо воно взагалі буде можливим. Проте, всупереч всім труднощам, молодий захисник поступово повертається до життя. “Він вже може вимовити кілька простих речень, – розповідає Мілана Компанієць. – Звичайно, ще є багато роботи попереду, але ми віримо в повне його одужання”.

Історія Юрія Гульчука – це лише одна з багатьох трагічних історій українців, які постраждали від російської агресії. Тисячі наших земляків пройшли через пекло полону, фізичні та психологічні тортури. Їхнє повернення додому – це завжди радісна новина, але водночас і нагадування про злочини, вчинені російськими окупантами на українській землі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦