Політик не сказав, чи узгоджував цей крок з українською стороною  

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп опублікував лист президента України Володимира Зеленського, в якому український лідер просив про особисту зустріч. У листі Зеленський підкреслив важливість прямого контакту для взаєморозуміння між країнами.

Раніше: Трамп виступив з різкими заявами та критикою Зеленського

Що Зеленський написав Трампу

Лист був надісланий через заступника керівника місії посольства України в США Дениса Сієніка, а Трамп виклав його у своїй соцмережі Truth Social. У повідомленні Зеленський зазначив, що справедливий мир в Україні неможливий без участі Сполучених Штатів, і підкреслив необхідність підтримувати тісний зв’язок. Він також запропонував зустрітися у Нью-Йорку, щоб обговорити можливі шляхи завершення війни.

Зеленський у листі наголосив на важливості особистого спілкування: “Для нас важливо мати особистий контакт і розуміти один одного на 100%”. Він також висловив бажання провести зустріч як частину зусиль із досягнення мирного вирішення війни.

Трамп не повідомив, чи була публікація листа узгоджена з українською стороною, і не додав жодних коментарів до цього допису. Раніше Трамп заявив про можливу зустріч із Зеленським 27 вересня у Trump Tower.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦