У реєстрі зниклих безвісти в Україні перевищила 55 тисяч

В Україні катастрофічно зросла кількість людей, які вважаються зниклими безвісти внаслідок повномасштабної російської агресії. Станом на кінець вересня 2024 року в Єдиному реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин налічується понад 55 тисяч осіб.

Скільки українців зникли через війну

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко. Більшість зниклих – це військовослужбовці. Ця цифра є динамічною, оскільки з часом з’являється інформація про долю деяких людей: їх можуть звільнити з полону, або, на жаль, констатувати загибель.

Раніше: Український морпіх, який через тортури у полоні РФ втратив мову, знову заговорив

За даними правозахисних організацій, родини зниклих безвісти в Україні часто натрапляють на труднощі у пошуку своїх рідних і не завжди знають, куди звертатися по допомогу. Кількість зареєстрованих випадків про зниклих безвісти постійно зростає, свідчачи про масштаби гуманітарної катастрофи, спричиненої російською агресією.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦