Міністерство фінансів України оприлюднило інформацію про рівень середньої заробітної плати державних службовців за період з січня по серпень 2024 року.

За даними Мінфіну, у серпні цього року середня заробітна плата в державних органах становила 55,8 тисячі гривень.

Читайте також: Тариф на електроенергію в Україні: що зміниться з 1 жовтня

Кабмін хоче зробити зарплату держслужбовців більш прозорою та справедливою

Як повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України, цього вдалося досягти завдяки впровадженню нової класифікації посад. Кабмін запровадив нові умови оплати праці для держслужбовців, що базуються на цій класифікації. Це дозволило зробити систему виплат прозорішою та справедливішою.

Гроші переказ валюта

Щомісяця Мінфін надає детальні дані щодо середньої зарплати в державних органах. Це включає інформацію по місцевих адміністраціях, судових органах, а також за різними рівнями посад. Крім того, в нових звітах (дашбордах) з’явилися дані з Пенсійного фонду України, який фінансується за рахунок єдиного соціального внеску.

Заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев зазначив, що більшість державних установ вже перейшли на нову систему оплати праці, окрім тих, які регулюються окремим законодавством. Він також наголосив на важливості раціонального та ефективного використання бюджетних коштів всіма органами державної влади та бюджетними установами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦