Київ зазнав ворожої атаки. Наслідки оперативно ліквідовано, але є постраждалі, серед яких – дитина.

У ніч на 26 вересня Київ зазнав масованої атаки дронами-камікадзе типу Shahed, запущених Росією. Внаслідок удару уламки збитих безпілотників спричинили пошкодження будинків, десятків автомобілів та постраждали люди. Про це повідомили мер Віталій Кличко та начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Читайте також: Скільки людей в Україні є офіційно зниклими безвісти

Удар по Печерському району

Атака відбулася в Печерському районі столиці, де уламки збитих дронів спричинили пожежу на першому поверсі п’ятиповерхового будинку через розгерметизацію газової труби. На місце інциденту оперативно виїхали рятувальні служби, зокрема, представники Київгазу. Пожежу швидко загасили, але пошкодження виявилися суттєвими.

Хто постраждав та які пошкодження

Під час атаки постраждали чоловік та його дитина. За словами поліції, чоловік отримав поранення, а в дитини діагностували гостру реакцію на стрес. Раніше повідомлялося, що дитину госпіталізували з різаними ранами, проте ці дані не підтвердилися.

Крім того, уламки збитих дронів пошкодили близько 20 автомобілів та вікна у чотирьох житлових будинках поблизу. Також уламки впали на територію дитячого садка, проте серйозних пошкоджень у закладі не зафіксовано.

За даними Київської міської військової адміністрації (КМВА), Повітряні сили України виявили понад півтора десятка дронів, які рухалися в напрямку столиці. Оборонці збили близько десяти з них, працюючи в повітряному просторі Києва протягом п’яти годин.

Мер Києва Віталій Кличко та начальник КМВА Сергій Попко закликали мешканців столиці не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та залишатися в укриттях під час атак.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦