“Грузинська мрія” використовувала зображення українських міст для своєї передвиборчої кампанії 

Партія “Грузинська мрія” викликала обурення в Україні та за кордоном, використавши зображення зруйнованих російськими військами українських міст у своїй передвиборчій кампанії. На плакатах і відеороликах, які пропонують грузинському народу “обрати мир”, протиставляються руїни українських міст і доброустрій грузинських.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі різко засудила такий крок, назвавши його “жалюгідним” і зазначивши, що це маніпуляція, яка не має нічого спільного з реальністю.

Реакція МЗС України

Міністерство закордонних справ України також висловило глибоке обурення. У відомстві наголосили, що використання страждань українського народу в політичних цілях є неприпустимим і аморальним. МЗС закликає грузинську владу утриматися від використання теми війни в Україні у внутрішньополітичній боротьбі.

Читайте також: Блінкен пояснив американцям, чому США треба виділяти мільярди Україні

Україна підкреслила, що боротьба з російською агресією є не лише її внутрішньою справою, а й питанням безпеки всієї Європи. Тому використання українського горя для політичних маніпуляцій є не лише образливим для українців, але й підриває загальноєвропейські цінності.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦