Це стримує виникнення подібних воєн у світі

Блінкен пояснив, чому США продовжують надавати мільярди на допомогу Україні

Держсекретар США Ентоні Блінкен пояснив важливість підтримки України з боку Сполучених Штатів, зазначивши, що це не лише військова, економічна та гуманітарна допомога, а й зусилля для захисту міжнародних принципів мирного співіснування. За його словами, Україна бореться не лише за власну свободу, а й за те, щоб запобігти подальшим агресіям у світі.

Раніше: Зеленський представив Байдену і Гарріс План перемоги

Допомога США Україні

В інтерв’ю для MSNBC 26 вересня Блінкен пояснив, що агресія Росії проти України є однією з головних причин, чому США, поряд з іншими державами, підтримують Київ. Він наголосив, що американці не можуть залишатися осторонь, коли велика країна намагається знищити меншу.

Крім того, він зазначив, що це питання стосується не лише України, а й загальних принципів міжнародного права. Якщо дозволити агресору діяти безкарно, це створить небезпечний прецедент для інших країн, які можуть вдатися до подібних дій у майбутньому.

Блінкен також підкреслив, що США не самотні у своїх діях. В коаліції, яка допомагає Україні боротися з російським вторгненням, беруть участь понад 50 країн, що свідчить про глобальну підтримку України у цій боротьбі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦