На фронті в Курській області тривають запеклі бої між українськими та російськими військами.

Збройні сили України продовжують свої наступальні дії на території РФ, однак російські війська відповідають контратаками. Проте, за інформацією Інституту вивчення війни (ISW), росіяни не досягли жодного підтвердженого успіху у просуванні.

Читайте також: Зеленський: війну треба не заморожувати, а закінчувати

Операції ЗСУ на Курщині

Відповідно до звіту ISW, українські сили активізували наступальні дії в Глушковському районі, проте поки що без підтверджених успіхів у просуванні. ЗСУ продовжують зусилля на околицях “українського плацдарму” в Курській області, але не можуть зафіксувати результати своїх атак.

Російські джерела інформації стверджують, що їх війська відбили українські атаки на південь і південний захід від Глушкового, зокрема в районах Нового Путі та Веселого. Бої також відбувалися поблизу населених пунктів Краснооктябрьский, Любимівка, Даріно, Миколаєво-Даріно, Ольговка та Плехів.

Колишній директор Центрального розвідувального управління США Девід Петреус відзначив, що успіхи ЗСУ в Курській області завдають серйозного удару по репутації Росії, демонструючи її військову слабкість та небоєздатність.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦