Петр Павел передбачає де-факто поділ України 

Президент Чехії Петр Павел заявив, що Україна має бути реалістичною у війні з Росією, припустивши можливість тимчасового поділу країни. Його слова викликали занепокоєння, оскільки подібні прогнози можуть мати негативні наслідки для України, впливаючи на позицію її союзників. Про це в інтерв’ю OBOZ.UA висловив свою думку російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко.

Що передбачає ініціатива Петра Павела

На думку Яковенка, прогнози Павела, навіть якщо ґрунтуються на об’єктивному аналізі, можуть спричинити самоздійснюваний ефект. Якщо політики на Заході почнуть вважати, що Україна не здатна перемогти, це може зменшити підтримку з боку міжнародних партнерів. У результаті, фінансова та військова допомога можуть зменшитися, що лише погіршить становище на фронті.

Раніше Зеленський в ООН зробив заяву про другий Саміт миру

Журналіст зазначив, що такі заяви політика можуть змінити ситуацію в гірший бік. Однак домовитися з Путіним, як вважає Яковенко, неможливо, оскільки російський диктатор не керується здоровим глуздом і не зупиниться на “мирі посередині”.

Яковенко також додав, що Путін не зацікавлений у перемир’ї, оскільки це створить внутрішні проблеми для його режиму. Російський президент не зможе контролювати агресивні настрої серед Z-патріотів, які вимагатимуть продовження війни.

Зрештою, головна мета Путіна – повне знищення України, тому будь-які переговори чи перемир’я на цей час є малоймовірними.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦