Своєю чергою російська армія наступала на чотирьох напрямках

Згідно зі звітом Інституту вивчення війни (ISW), українські військові продовжують наступальні операції у Вовчанську, що на Харківщині, відновлюючи контроль над ключовими об’єктами міста. Зокрема, українські сили повернули під свій контроль Вовчанський агрегатний завод. Окупанти, за повідомленнями російських джерел, відійшли з цієї території, залишивши її після значних руйнувань. Однак українські військові зазначають, що операція з деокупації була ретельно спланованою і тривала близько тижня.

Вас також зацікавить: ЗСУ продовжують наступ у Курській області попри російські контратаки, – ІSW

Ситуація на фронті

Тим часом російські війська продовжують просування на різних напрямках фронту, зокрема біля Вугледара. За даними російських джерел, армія РФ здійснила прорив на східній околиці Вугледара, просунувшись на кілька кілометрів. Водночас російські сили ведуть наступальні дії на західному та східному флангах міста, прагнучи оточити українські підрозділи. Однак українські офіційні джерела наразі не підтверджують інформацію про втрату контролю над містом.

На Луганському напрямку російські підрозділи продовжують атаки вздовж лінії Куп’янськ – Кремінна, намагаючись просунутися на захід від траси O-130505. Бої точаться в районах кількох населених пунктів, але підтверджених змін лінії фронту не зафіксовано. Українські сили успішно відбивають атаки ворога, хоча російські блогери повідомляють про часткові успіхи російських військ.

Водночас на Донеччині ситуація залишається складною. Російські війська продовжують наступальні дії в районі Торецька та Покровська. Зокрема, вони просунулися вулицею Волі в Північному, а також на північ від Цукуриного. Бої тривають у кількох напрямках, однак значного просування окупантам досягти не вдалося.

Щодо ситуації на півдні, то тут бойові дії продовжуються на Запорізькому напрямку. В районі Новоандріївки та Кам’янського тривають позиційні бої, але змін на лінії фронту поки не зафіксовано. Українські сили завдали удару по російському командному пункту, що значно ускладнило управління ворогом у цьому секторі.

Таким чином, фронт залишається динамічним, з активними бойовими діями на кількох напрямках. Обидві сторони ведуть наступальні операції, намагаючись змінити баланс сил на свою користь.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦