У четвер, 26 вересня, в Києві було чутно звуки, що нагадували вибухи, після чого в столиці оголосили повітряну тривогу.

Однак у Київській міській військовій адміністрації (КМВА) запевнили, що системи протиповітряної оборони не працювали, а обстрілу міста не відбулося.

Читайте також: Знищення російських арсеналів: військовий ЗСУ розповів про наслідки

Як військові прокоментували інцидент

Мешканців столиці закликали не ігнорувати сигнал про небезпеку. Пресслужба Повітряних сил ЗСУ підтвердила, що на всій території України існує ракетна небезпека через зліт винищувача МіГ-31К. Вони попередили: “Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги!”

Пояснення від київської влади

Перші звуки, подібні до вибухів, пролунав за кілька секунд до оголошення тривоги. Згідно з інформацією Повітряних сил, відбулося два пуски ракети “Кинджал”.

Київська міська військова адміністрація зазначила, що одночасно з тривогою містяни чули гучний звук, що спровокувало чутки про вибухи. У результаті численні публікації та ЗМІ швидко поширили інформацію про можливий ракетний удар по столиці.

У пресслужбі наголосили, що така дезінформація може призвести до паніки серед населення. Насправді ж, ППО столиці не була активною, а ракетне озброєння ворога не застосовувалося. Причину звуків можуть визначити фахівці. Можливо, це було подолання звукового бар’єру ракетою “Кинджал” під час її прольоту над Києвом або інше фізичне явище.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦