Кандидат у президенти відмовився від зустрічі й спілкування з українським президентом

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп з кожним днем ​​посилює нападки на українського президента Володимира Зеленського.

Днями він розкритикував “мирний план” Зеленського, заявивши, що “України більше немає”.

“Це більше не є Україна. Неможливо буде замінити ці міста та села, мертвих людей, таку кількість мертвих людей. Будь-яка угода, навіть найгірша, буде кращою, ніж те, що ми маємо зараз”, — заявив Трамп, коли коментував домовленість із Росією про припинення війни.

Гучні заяви Трампа

На його думку, будь-яка угода, навіть найгірша, була б кращою за поточну ситуацію, яка призвела до масштабних руйнувань та загибелі тисяч людей.

Зеленський, перебуваючи з візитом у США, намагався заручитися підтримкою обох кандидатів у президенти, зокрема чинного президента Джо Байдена. Проте Трамп не включив зустріч із Зеленським до свого розкладу, а натомість посилив критику, звинувачуючи українського лідера в небажанні шукати шляхів до миру. Він також заявив, що Зеленський регулярно отримує мільярди доларів допомоги, проте не прагне домовитися.

У той час як Трамп критикує українську стратегію, Зеленський продовжує наполягати на зміцненні військової підтримки від США. За даними західних ЗМІ, Україна прагне отримати більшу свободу у використанні зброї та хоче, щоб Сполучені Штати дозволили Києву самостійно вирішувати, як і де застосовувати військову техніку.

Трамп заявив, що зможе моментально зупинити війну, якщо повернеться до Білого дому. За його словами, він би одразу зв’язався з Зеленським та президентом Росії Володимиром Путіним для укладення мирної угоди. Однак Зеленський висловив сумнів щодо здатності Трампа розуміти складність конфлікту, припустивши, що експрезидент не має чіткого плану для завершення війни.

Нагадаємо, окрім Трампа, деякі інші республіканці також висловлюють своє невдоволення Зеленським. Наприклад, спікер Палати представників Майк Джонсон розкритикував українського президента за відвідування військового заводу в Пенсільванії, що може бути сприйняте як політичний крок, спрямований на підтримку демократів напередодні виборів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦