Менше платитимуть лише власники певних лічильників

З 1 жовтня в Україні змінюється тариф на електроенергію для певної категорії споживачів. Українці, які користуються електричним опаленням (з встановленим проєктом або електричним котлом), отримають можливість платити за електроенергію по зниженій ставці.

Тариф для них складатиме 2,64 грн за 1 кВт-год на перші 2000 кВт-год, тоді як загальний тариф залишається на рівні 4,32 грн. Ця пільга діє тільки в опалювальний період – з 1 жовтня до 30 квітня.

Які тарифи на електроенергію в Україні діють зараз

Ще одна категорія споживачів, які можуть скористатися вигіднішими умовами, – це ті, хто встановив двозонний лічильник. Для таких користувачів передбачені два тарифи: денний (4,32 грн/кВт-год) і нічний (2,16 грн/кВт-год). Нічний тариф діє з 23:00 до 07:00, дозволяючи суттєво економити на споживанні електроенергії у цей період.

Раніше: В Україні зростають ціни на картоплю: що відбувається на ринку

Власники тризонних лічильників мають ще більш гнучку тарифну систему, але в пікові години (з 8:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00) платять більше – 6,48 грн за 1 кВт-год. У нічний час вони можуть економити значно більше, оскільки тариф у цей період складає лише 1,728 грн за 1 кВт-год.

Таким чином, з 1 жовтня українці, які користуються електроенергією для опалення або мають багатозонні лічильники, можуть суттєво зменшити витрати на електроенергію, якщо правильно розподілятимуть споживання енергії протягом доби.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦