Адміністрацію президента можуть визнати винною у перевищенні повноважень

Комітет з нагляду нижньої палати конгресу США відкрив розслідування щодо витрачання коштів платників податків на візит президента України Володимира Зеленського (термін повноважень якого сплив у травні) на завод боєприпасів у штаті Пенсільванія. Про це 25 вересня повідомляється на сайті відомства.

Що не так з візитом Зеленського до США

«Голова комітету палати представників з нагляду та підзвітності Джеймс Комер відкриває розслідування щодо адміністрації американського президента Джо Байдена і віцепрезидентки Камали Гарріс, яка використовує ресурси, що фінансуються платниками податків, для доставлення президента України Володимира Зеленського до Пенсільванії для проведення кампаній. 2024 року», – йдеться у заяві.

За темою: Зеленський: війну треба не заморожувати, а закінчувати

Повідомляється, що в ході розслідування комітет запитує документи Білого дому, щоб з’ясувати, чи не використовувалися державні кошти для втручання Зеленського у вибори.

У заяві також сказано, що адміністрацію президента можуть визнати винною у перевищенні повноважень та неправосильному витраченні коштів.

Раніше цього дня повідомлялося, що республіканці в палаті представників вимагали провести розслідування, щоб визначити, чи не був візит Зеленського на оборонний завод до Пенсільванії на початку цього тижня спрямований на підтримку віцепрезидентки Камали Гарріс перед виборами у листопаді.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦