Активність піде на спад лише за кілька днів

У середу, 25 вересня, очікується пік магнітної бурі, що почалася 23 числа. За прогнозами, рівень сонячної активності зросте до К-індексу 5, що може впливати на самопочуття метеозалежних людей та викликати підвищений рівень тривожності або головний біль.

Магнітні бурі – яка небезпека

Як повідомляють Центр прогнозування космічної погоди США та портал Meteoagent, сонячна активність почне спадати 26 вересня. Проте, прогноз може коригуватися залежно від подальшої активності на Сонці. Дані щодо магнітних бур оновлюються кожні три години.

Магнітні бурі — це збурення геомагнітного поля Землі, спричинені потужними потоками заряджених частинок від Сонця. Вони можуть мати різну інтенсивність, яка визначається К-індексом. Чим вищий цей показник, тим сильніший вплив бурі на навколишнє середовище та людей.

Раніше: Чому не варто пити каву вранці

Лікарі рекомендують у такі періоди звертати особливу увагу на своє самопочуття: підтримувати режим сну, уникати стресу, проводити час на свіжому повітрі та пити більше води. Варто також обмежити вживання кофеїну та алкоголю, щоб знизити навантаження на організм.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦