Президент закликав Раду Безпеки ООН до рішучих дій  

Під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності не просто заморозити, а повністю припинити війну, розв’язану Росією. За його словами, це стане можливим лише тоді, коли всі країни світу почнуть дотримуватися Статуту ООН.

Виступ Зеленського в ООН

“Росія не може приховати свої злочини за ширмою міжнародного права. Її дії в Україні є явним порушенням Статуту ООН, і це підтверджується численними фактами”, – заявив Зеленський.

Він навів приклади російських злочинів проти мирного населення, руйнування інфраструктури та залучення до війни інших держав, таких як Іран та Північна Корея.

Раніше Зеленський в ООН зробив заяву про другий Саміт миру

Президент України підкреслив, що мирні переговори з Росією неможливі, оскільки вона продовжує агресивні дії. Для припинення війни необхідні рішучі дії міжнародного співтовариства, спрямовані на примушення Росії до миру. Зеленський закликав усі країни, які поважають Статут ООН, долучитися до реалізації української формули миру.

“Наша формула миру ґрунтується на принципах Статуту ООН і є єдиним шляхом до встановлення справедливого та сталого миру в Україні”, – підкреслив Президент. Він зазначив, що Україна готова до діалогу, але лише на умовах поважання її суверенітету та територіальної цілісності.

Зеленський висловив вдячність усім країнам, які надають Україні підтримку, та закликав їх до посилення санкцій проти Росії. Він також зазначив, що Україна готова до відновлення післявоєнного відновлення за умови забезпечення безпеки та справедливості.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦