Окупанти облаштували полігон для підготовки операторів безпілотників

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко повідомив про нову провокацію російських окупантів на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС. За його словами, росіяни використовують територію атомної станції як полігон для навчання операторів безпілотних літальних апаратів, зокрема, FPV-дронів.

Ситуація на ЗАЕС

“Російські окупанти перетворили Запорізьку АЕС на своєрідний навчальний центр для терористів. Вони використовують найнебезпечніший об’єкт в Європі для підготовки своїх військових до терористичних атак”, – зазначив Коваленко у своєму Telegram-каналі.

Також читайте: Росія атакує Запоріжжя КАБами: яке місто наступне

аес електрика світло

За даними експерта, після проходження навчання на ЗАЕС, пілоти FPV-дронів беруть участь в обстрілах українських міст, зокрема, Нікополя. Таким чином, росіяни використовують цивільні об’єкти та населення як живий щит.

“Це чергове підтвердження того, що Росія нехтує будь-якими міжнародними нормами та принципами і готова наражати на небезпеку весь світ задля досягнення своїх злочинних цілей”, – підкреслив Андрій Коваленко.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦