Ситуація у Вугледарі ускладнюється, повідомляють про відступ українських військ

За даними американського фінансового журналу Forbes, ситуація навколо міста Вугледар на Донеччині різко погіршилася. Аналітик видання Девід Акс стверджує, що 72-га окрема механізована бригада ЗСУ, яка тривалий час обороняла місто, розпочала відступ на більш захищені позиції.

Раніше: Прорив ЗСУ в Курській області став ударом по репутації Росії – ексдиректор ЦРУ

Причиною такого рішення стало посилення тиску російських військ на фланги Вугледара. За словами Акса, останній штурм міста виявився успішнішим для окупантів, ніж попередні спроби.

Ситуація поблизу міста Вугледар

“Українська аналітична група Frontelligence Insight підтверджує, що ситуація критична і, ймовірно, Вугледар перебуває на останніх етапах оборони”, – зазначає аналітик.

За оцінкою експертів, відступ українських військ з Вугледара пов’язаний з кількома факторами, зокрема, з перевагою росіян у силах та засобах, а також з необхідністю перегрупувати українські війська для виконання інших завдань.

Водночас експерти наголошують, що втрата Вугледара не є критичною для загальної ситуації на фронті, оскільки сусіднє село Богоявленка може взяти на себе функції утримання цього напрямку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦