Україна працює, щоб Росія понесла відповідальність за свій терор

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Саміті майбутнього ООН оголосив про підготовку до другого Саміту миру, який відбудеться спільно з міжнародними партнерами. За словами глави держави, Україна розробляє новий документ, який буде представлений на цій події.

Виступ Зеленського в ООН

Зеленський наголосив, що головним завданням Саміту є послідовне виконання пунктів Формули миру, включаючи забезпечення безпеки, енергетичної стабільності та притягнення Росії до відповідальності за агресію. Він також підкреслив важливість звільнення полонених та підтримку глобальної безпеки.

Також читайте: План перемоги України: про що йдеться у документі Зеленського

Під час свого виступу президент зазначив, що Росія та її союзники завжди діяли деструктивно, коли ООН намагалася впроваджувати ініціативи для зміцнення міжнародного права. Зеленський подякував усім країнам, які підтримали українські пропозиції, і підкреслив значення глобальної співпраці для сталого розвитку.

Завершуючи свій виступ, Зеленський закликав світових лідерів до подальшої підтримки зусиль України задля досягнення справедливого і мирного майбутнього. Він висловив упевненість, що спільними зусиллями вдасться подолати руйнівні дії Росії та зберегти майбутнє для всього світу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦