Винищувачі випустили ракети по повітряній цілі 

Японські винищувачі залучили інфрачервоні засоби протидії під час перехоплення російського літака Іл-38, повідомило Міністерство оборони Японії.

“Російський патрульний літак Іл-38 тричі порушив наш повітряний простір над територіальними водами на півночі від острова Ребун, Хоккайдо”, – заявив міністр оборони Японії Мінору Кіхара.

Раніше: На росії знищена база, куди звозили снаряди з КНДР (фото)

Літак РФ залетів до Японії

За даними японської влади, літак ВКС РФ знаходився в японському повітряному просторі близько однієї хвилини щоразу. У відповідь на це по тривозі підняли винищувачі F-35, які кілька разів використовували інфрачервоні засоби протидії. Кіхара зазначив, що це перший випадок, коли сили самооборони Японії вдалися до таких заходів.

Порушення повітряного простору Японії російським літаком сталося на тлі спільних навчань військово-морських сил Росії та Китаю, які проходили у Японському морі 21–22 вересня.

Кіхара також підкреслив, що це «перше задокументоване вторгнення російського літака в наш повітряний простір з червня 2019 року», коли бомбардувальник Ту-95 перетнув кордон країни на південь від Окінави та в районі островів Ідзу, на південь від Токіо. Японія висловила протест Росії дипломатичними каналами у зв’язку з інцидентом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦