Петреус вказав на слабкість російської оборони

Недавня наступальна операція Збройних сил України в Курській області стала черговим ударом по репутації російської армії та її спроможності ефективно протистояти сучасним викликам. Про це заявив колишній директор Центрального розвідуправління США, генерал Девід Петреус в інтерв’ю “24 Каналу”.

Репутація РФ обвалилася

За словами Петреуса, українське командування зуміло здивувати російські сили, здійснивши швидкий і несподіваний прорив вглиб окупованої території. Цей успіх став можливим завдяки ретельному плануванню, ефективному використанню сучасних технологій, зокрема дронів та систем протиповітряної оборони, а також завдяки високому моральному духу українських захисників.

Раніше: На росії знищена база, куди звозили снаряди з КНДР (фото)

Російська армія, зі свого боку, виявилася неготовою до таких дій. Відповідь окупантів була занадто повільною і некоординованою, що свідчить про серйозні проблеми в системі управління військами та загальну деморалізацію особового складу.

“Ця операція показала, що російська армія не є такою непорушною фортецею, якою її намагаються представити російські пропагандисти”, – підкреслив Петреус.

Експерт зазначив, що успіх ЗСУ в Курській області має важливі наслідки як для перебігу війни, так і для міжнародної репутації Росії. Це додає впевненості українським захисникам і підриває моральний дух російських окупантів. Крім того, це демонструє світовій спільноті, що підтримка України є виправданою і необхідною.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦