Кремль відкидає будь-які мирні ініціативи, вважають в ISW

Російська Федерація продовжує демонструвати свою неприхильність до будь-яких мирних переговорів щодо війни в Україні. Про це свідчать останні заяви представників Кремля та аналіз ситуації від американського Інституту вивчення війни (ISW).

Чому Кремль проти мирних перемов

Замість пошуку компромісів, Москва чітко дає зрозуміти, що бачить єдиний шлях вирішення конфлікту – повна капітуляція України та знищення її державності. Таку позицію неодноразово підкреслювали представники російської влади, зокрема прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, який заявив, що “альтернативи” російській “перемозі” немає.

Раніше: Путін шукає нові способи, щоб вплинути на Захід – WP

Аналітики ISW звертають увагу на те, що Кремль використовує риторику “мирних планів” та “переговорів” виключно для маніпуляцій. Метою таких заяв є створення враження готовності до діалогу та одночасно тиск на західних партнерів України з метою змусити Київ піти на поступки.

“Москва не зацікавлена у справжніх переговорах, а лише прагне досягти своїх цілей військовими засобами”, – наголошують експерти ISW.

Підтвердженням такої позиції є відмова Росії брати участь у другому українському мирному саміті. Цей крок демонструє, що Кремль не готовий до конструктивного діалогу і не має наміру шукати компроміси.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦