“Нападником” був 17-річний студент-економіст Дмитро Романюк 

Двадцять років тому, 24 вересня 2004 року, стався інцидент, який перетворився на легендарний мем. В Івано-Франківську тодішнього прем’єр-міністра України Віктора Януковича атакували… яйцем.

Це зробив 17-річний студент-економіст Дмитро Романюк, який несподівано для себе став героєм новин. Падіння Януковича після кидка виглядало настільки театрально, що швидко стало об’єктом жартів та пародій.

Янукович і яйце: як це було

Після інциденту Романюка звинувачували у “замаху” і навіть відкрили проти нього кримінальну справу. Йому загрожувало до чотирьох років позбавлення волі. Згодом Дмитро визнав, що його вчинок був імпульсивним і емоційним, але зазначив, що для зміни країни потрібні системні кроки, а не подібні акти протесту.

Також читайте: Лікар без освіти 20 років збільшував чоловікам пеніси

За 20 років Дмитро Романюк встиг зробити значну кар’єру. Він здобув науковий ступінь кандидата економічних наук і працював у державних установах та бізнесі. У 2019 році він став заступником голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації, де очолював департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції. Однак у липні 2020 року він залишив посаду.

Зараз 37-річний Романюк очолює Бізнес Асоціацію Івано-Франківська, яка об’єднує місцевих підприємців задля розвитку регіонального бізнесу. Він активно бере участь у суспільному житті й, як відзначають його колеги, залишається світлою та принциповою людиною, яку згадують не тільки за легендарний мем, а й за ефективну роботу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦