Наприкінці вересня 2024 року навколо Землі можна буде спостерігати унікальне явище, схоже на наявність двох Місяців.

Це пов’язано з тим, що астероїд, названий 2024 PT5, буде тимчасово захоплений земним тяжінням і почне обертатися навколо нашої планети. Астероїд діаметром близько 10 метрів увійде в земну орбіту 29 вересня 2024 року. Про це пише CBS News.

Читайте також: До Землі несеться астероїд, розміром у два футбольні поля

Астероїд 2024 PT5 наблизиться до Землі

Цей “мінімісяць” перебуватиме на орбіті близько 56 днів, до 25 листопада 2024 року. Після цього він вийде з-під впливу гравітації Землі та повернеться на свою звичну орбіту навколо Сонця. Хоча астероїд буде занадто малим, щоб його можна було побачити неозброєним оком, це все одно є важливою науковою подією.

Попри те, що 2024 PT5 буде поруч із Землею майже два місяці, він не встигне завершити повний оберт навколо планети. Наступного разу астероїд знову наблизиться до Землі 9 січня 2025 року, але він знову залишиться невидимим для людського ока.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦