У Кремлі прагнуть стримати підтримку Заходу для України  

Путін шукає нові методи тиску на Захід: ядерні погрози втратили ефективність

Російський президент Володимир Путін намагається знайти нові способи впливу на Захід після того, як постійні ядерні погрози не дали очікуваних результатів. У Кремлі починають розуміти, що такі залякування втрачають свою силу, і шукають інші методи, щоб утримати свої “червоні лінії”. Про це повідомляє видання The Washington Post.

Цілі та наміри Кремля

На початку вересня Путін заявив, що підтримка Заходом ударів України по російській території може призвести до відкритого конфлікту між НАТО і Росією. Це викликало хвилю заяв від російських пропагандистів про можливе застосування ядерної зброї. Однак усередині Кремля зростає усвідомлення того, що Захід більше не реагує на подібні залякування, і Москва шукає нові способи відповісти на підтримку України.

Раніше: На росії знищена база, куди звозили снаряди з КНДР (фото)

Експерти вважають, що Путін наразі розглядає альтернативні сценарії, які могли б зупинити військову допомогу Заходу Україні, зокрема, диверсійні операції або використання проксі-груп. Наприклад, можуть бути проведені атаки на інфраструктуру або військові об’єкти, де участь Росії буде важко довести. Також ймовірне посилення співпраці з іншими антизахідними угрупованнями, такими як хусити в Ємені, які вже здійснюють атаки на кораблі в Червоному морі.

Попри це, Путін уникає безпосередньої ескалації конфлікту, щоб уникнути прямого зіткнення з НАТО. Як зазначають аналітики, він прагне знайти баланс між залякуванням та реальними діями. Наразі невідомо, який саме курс обере російський лідер, проте ситуація залишається напруженою, а Кремль шукає нові способи показати серйозність своїх намірів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦