Віряни протестували під військкоматом через затримання священників

На Закарпатті парафіяни Української православної церкви Московського патріархату влаштували акцію протесту біля Хустського районного територіального центру комплектування (РТЦК). 

Віряни зібралися біля стін установи після того, як військові затримали кількох священників для перевірки їхніх облікових документів.

Як повідомив місцевий журналіст Віталій Глагола, парафіяни спочатку перекрили дорогу в селі Іза Хустського району, а згодом вирушили до РТЦК.

Віряни УПЦ МП пішли під стіни ТЦК

Протестувальники стали на коліна, співали молитви та вимагали звільнення затриманих священнослужителів. За словами Глаголи, після перевірки документів священникам видали повістки на інші дати, і вони пройшли медичну комісію, що дозволяє їх мобілізацію.

Раніше: Вбивство Фаріон: адвокат підозрюваного вказав на цікаву деталь

Пізніше стало відомо, що затриманих священників відпустили. За інформацією Telegram-каналів, пов’язаних з УПЦ МП, а також нардепа-втікача Артема Дмитрука, один зі священнослужителів, який приїхав на Закарпаття з Одеської області, погодився повернутися до свого регіону за кілька днів і з’явитися до військкомату в Одесі. Інший, місцевий священник, повинен з’явитися до ТЦК лише через місяць.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦