Президент Франції закликав готуватися до періоду “після війни”

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що після завершення війни в Україні Європейському Союзу слід переглянути свою політику щодо Росії. Він підкреслив, що майбутній мир у Європі потребуватиме нових підходів та форматів співпраці. Про це він заявив під час виступу на зустрічі у Спільноті святого Егідія.

Заява Макрона про РФ

Макрон зазначив, що ЄС повинен бути готовий до змін і створення нових механізмів взаємодії з Росією, які відповідатимуть новим реаліям. Він наголосив на необхідності розробити нову систему безпеки та співпраці в Європі, яка враховувала б геополітичні зміни та забезпечувала стабільність на континенті.

На думку французького лідера, Європа має врахувати реалії, що склалися після розширення ЄС та НАТО, а також прагнути до примирення з Балканськими країнами. Макрон підкреслив важливість створення нових форматів міжнародної співпраці, які забезпечували б справедливе представництво всіх держав і запобігали блокуванню ініціатив однією країною.

Читайте також: Чи отримає Україна зброю для ударів по Росії: аналіз від NYT

Президент Франції також наголосив на необхідності реформування міжнародних організацій, таких як ООН, Світовий банк та МВФ, для більш справедливого розподілу впливу та ресурсів у світі. Він зазначив, що планує обговорити ці питання під час засідань Генеральної асамблеї ООН, наголосивши на важливості мирного співіснування для глобальної стабільності.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦