Ракета вибухнула в шахті, що призвело до руйнування частини полігону

Російський “Сармат” знову вибухнув під час випробувань: з’явилися фото

У мережі з’явилися супутникові знімки, які свідчать про черговий провал випробувань російської міжконтинентальної балістичної ракети РС-28 “Сармат”. За даними OSINT-аналітика MT Anderson, під час тестувань на космодромі Плесецьк ракета здетонувала прямо в шахті.

Раніше: На росії знищена база, куди звозили снаряди з КНДР (фото)

Вибух призвів до утворення величезного кратера та значних руйнувань на полігоні. Експерти припускають, що причиною аварії могла стати несправність системи живлення ракети, яка працює на рідкому паливі.

Ракета Сармат вибухнула на РФ

Варто зазначити, що це далеко не перший випадок, коли випробування “Сармата” закінчуються невдачею. З моменту створення цієї ракети вдалося здійснити лише один успішний пуск у квітні 2022 року. Решта спроб завершилися аваріями.

Інший OSINT-аналітик, MeNMyRC, також поділився знімком, на якому видно чотири пожежні машини, що гасять лісову пожежу, яка виникла внаслідок вибуху. Це ще раз підтверджує масштаби катастрофи.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦