Ворог тим часом просунувся на двох напрямках 

Українські сили відвоювали територію на Покровському напрямку, але водночас ворог зміг трохи просунутися на Харківщині. Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW). Зокрема, на Харківщині російські війська провели наступальні дії в районах Сватового, Сіверська та Часового Яру.

Ситуація на фронті

Згідно з геолокаційними даними, опублікованими 19 вересня, окупанти змогли захопити території на захід від Глибокого і вздовж Трав’янського водосховища на північ від Харкова. Також відзначено просування російських військ у Вовчанському районі та на околицях Тихого. Крім того, підтверджено їхні обмежені успіхи на південний захід від Сватового в Луганській області.

Раніше: ЗСУ продовжують наступальні дії на Курщині: нові деталі від ISW

На Донеччині, за інформацією ISW, російські війська продовжують вести наступальні дії. Вони змогли трохи просунутися на південний схід від Сіверська, зокрема в районі Виїмки та Верхньокам’янського. Крім того, ворог діє на північ від Часового Яру, де фіксується незначне просування до селища Григорівка.

На південному фронті ситуація залишається напруженою. Російські війська намагаються закріпитися на захоплених позиціях на сході Запорізької області біля Гуляйполя. Однак українські сили продовжують завдавати ударів по окупованих територіях. Водночас на заході Запорізької області та в Херсонській області тривають позиційні бої без значних змін на лінії фронту.

Українські війська на Покровському напрямку змогли повернути під свій контроль території на південний схід від Маринівки. Це підтверджується даними за 19 вересня. Однак ворог також просунувся в напрямку Михайлівки на південний захід від Покровська.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦