Через природні пожежі столиця на першому місці за забрудненістю повітря

Жителів Києва закликають залишатися вдома через погіршення якості повітря. Станом на ранок 20 вересня у столиці зафіксовано високий рівень забруднення, і місцева влада рекомендує киянам обмежити перебування на відкритому повітрі та не відкривати вікна.

Брудне повітря в Києві

Як повідомляє пресслужба КМДА, згідно з даними Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату, станом на 7:00 зафіксовано підвищену концентрацію зважених часток у повітрі. Це може бути пов’язано з численними пожежами, що виникли в екосистемах Київської області, зокрема у Вишгородському районі.

Раніше: Може статися землетрус великої потужності: де найнебезпечніший регіон України

Влада закликає мешканців міста закрити вікна, зменшити час перебування на вулиці, пити багато води та, за можливості, використовувати очищувачі повітря. Це допоможе знизити ризики для здоров’я, особливо для людей із хронічними захворюваннями.

За даними швейцарської компанії IQair, Київ нині очолює рейтинг міст із найбільш забрудненим повітрям у світі. Індекс забруднення в столиці оцінюється у 176 одиниць, що є небезпечним для здоров’я. Концентрація зважених часток PM2.5 перевищує річну норму ВООЗ у 18 разів, що може викликати серцево-судинні та респіраторні захворювання.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦