Європейський Союз нагадав про міжнародний ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом (МКС).

У ЄС закликали країни, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов’язання. Це питання обговорювалося на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, передає Укрінформ.

Читайте також: Нарада Путіна з шаманами щодо війни в Україні: що тепер зміниться

МКС видав орден на арешт Путіна, але той досі на волі

Представники ЄС наголосили на необхідності арешту Путіна, а також звільнення всіх незаконно утримуваних осіб, серед яких і троє співробітників ОБСЄ, що були затримані Росією.

Натомість в ОБСЄ нагадали про шість ордерів на арешт, включно з ордером проти Путіна за воєнний злочин, пов’язаний із незаконною депортацією та переміщенням українських дітей. Усі країни-учасниці Римського статуту зобов’язані виконати рішення суду, наголошують в ЄС.

Також у Євросоюзі висловили глибоке занепокоєння ситуацією з українськими дітьми та цивільними, яких Росія незаконно вивезла з окупованих територій. ЄС закликав Росію та Білорусь забезпечити їхнє негайне повернення в Україну.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦