Про такий намір заявила Урсула фон дер Ляєн

ЄС планує забезпечити Україну чвертю енергетичних потреб цієї зими. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Євросоюз надасть Україні близько 4,5 гігавата електроенергії. Це становить понад 25% від загального обсягу, необхідного країні в зимовий період.

Фон дер Ляєн повідомила, що 20 вересня відвідає Київ для зустрічі з президентом Володимиром Зеленським. Основною темою обговорення буде енергетична підтримка України. Вона наголосила, що РФ вже знищила 80% теплових електростанцій та третину гідроенергетичних потужностей країни, намагаючись залишити українців без світла та тепла.

Що буде з енергетикою взимку

Європейська допомога передбачає три ключові кроки. По-перше, ремонт пошкоджених об’єктів енергосистеми, що дозволить відновити 2,5 гігавата потужності. У рамках цієї ініціативи з Литви до України буде передано цілу теплову електростанцію.

Раніше: У Держдепі США назвали, яка зброя може допомогти Україні виграти війну

Крім того, ЄС планує експортувати ще 2 гігавати електроенергії для компенсації втрат потужності Запорізької АЕС, яку контролюють російські війська. Третій напрямок підтримки передбачає розвиток децентралізованої та відновлюваної енергетики для стабілізації української енергосистеми.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦