Аналітик Олексій Козирєв спрогнозував, що буде з курсом валют до кінця поточного року.

Як пише “Мінфін“, загалом аналітики прогнозують, що до кінця 2024 року курс долара в Україні зросте до 42-43 грн/дол. За словами економічного експерта Олексія Козирєва, девальвація гривні буде поступовою, а міжнародне зміцнення долара підтримає цей тренд на готівковому ринку.

Читайте також: Що буде із курсом гривні до долара після переговорів з МВФ

Курс валют до кінця 2024 року

Козирєв зауважив, якщо відбудеться міжнародне зміцнення позицій американської валюти у поєднанні з девальвацією гривні в Україні йтиме в одному тренді для українців. Тобто долар поступово дорожчатиме.

Щодо євро, очікується складніша ситуація. Одночасне ослаблення євро відносно долара та зростання курсу долара щодо гривні призведе до того, що курс безготівкового євро на міжбанку досягне 44,20-45,89 грн, а на готівковому ринку — 44,52-46,87 грн.

Також аналітик прогнозує, що курс долара на міжбанку досягне рівня 41,70-42,10 грн/дол. до кінця року, що сприятиме поступовій девальвації гривні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦