Все через побоювання так званої ескалації

Попри неодноразові випадки проникнення російських безпілотників та ракет на територію країн-членів НАТО, Альянс досі не надав чітких вказівок щодо їхнього збиття. Ця обережність викликає чимало запитань, особливо з огляду на заяви про зростання кількості таких інцидентів.

Як зазначають аналітики Defence Express, головною причиною такої стриманості є побоювання ескалації конфлікту. Навіть після падіння “Шахеда” на території Латвії, офіційні особи країни заявили, що цей випадок не можна розглядати як пряму агресію.

НАТО боїться відповіді РФ

Однак, командувач Повітряних сил США у Європі генерал Джеймс Геккер має іншу думку. Він вважає, що зростання кількості інцидентів пов’язане з некомпетентністю російських операторів БПЛА. За його словами, РФ поспіхом готує нових бійців для управління дронами, що призводить до численних помилок і випадкових проникнень на чужу територію.

Раніше: У Держдепі США назвали, яка зброя може допомогти Україні виграти війну

“Якщо ви хапаєте людей на вулиці, які не були підготовлені та навчені воєнним операціям, ризик прорахунку зростає”, – зазначив генерал.

Така оцінка ситуації виглядає суперечливою на тлі того факту, що Росія активно використовує безпілотники для розвідки глибоко в тилу НАТО. Аналітики припускають, що таким чином Альянс фактично дозволяє Росії проводити провокації без ризику серйозних наслідків.

Видання підкреслює, що така позиція НАТО може мати далекосяжні наслідки, оскільки країни-члени Альянсу, які стикаються з безпосередньою загрозою, можуть відчувати себе покинутими наодинці зі своїми проблемами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦