Росія передбачала вторгнення Збройних сил України в Курську область за кілька місяців до серпневих подій.

Про це повідомляє The Guardian. Журналісти видання отримали доступ до документів МВС, ФСБ та російської армії, переданих українськими військовими. Ці документи свідчать про підготовку російських військових до можливого наступу.

Читайте також: Операція ЗСУ в Курській області: з якими проблемами стикається РФ

Про що йшлося у таємних військових документах РФ

У захоплених матеріалах, що належать підрозділам 488-го гвардійського мотострілецького полку, зазначено, що перші попередження про можливий прорив української армії з’явилися наприкінці 2023 року. До березня підрозділам на кордоні наказали посилити оборонні рубежі та організувати додаткові навчання.

У червні російські війська отримали більш конкретне попередження про можливий наступ ЗСУ в напрямку Юнаківка – Суджа з метою захоплення Суджі. Також зазначалося, що українські сили можуть спробувати знищити міст через річку Сейм, що пізніше і сталося.

Окрім цього, в документах описані заходи для дезінформації української розвідки, зокрема створення фальшивих окопів, техніки та манекенів, щоб збити з пантелику безпілотники ЗСУ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦