Пародіювання поведінки тварин допомагає квадроберам знімати стрес

Останнім часом в Україні набирає популярності незвичайна субкультура – квадробери. Представники цього руху наслідують поведінку тварин, пересуваючись на чотирьох кінцівках і вдягаючи відповідні костюми. На обличчі вони носять маски тварин, на руках – рукавички у формі лап, а за спиною носять штучні хвости, пише ТСН.

Квадробери в Україні

Квадробіка, як її ще називають, бере початок з Японії. В Україні ж цей тренд швидко поширюється серед підлітків, які шукають нових способів самовираження.

“Це більше про гру, спорт і хореографію”, – пояснює 19-річна Ніка, одна з представниць субкультури. За її словами, квадробіка допомагає зняти стрес і відвернутися від проблем.

Батьки квадроберів ставляться до цього захоплення по-різному. Деякі підтримують своїх дітей, купуючи їм відповідні костюми та аксесуари. Інші ж вважають, що це лише тимчасове захоплення, яке незабаром мине.

Психологи ж зазначають, що квадробіка може мати як позитивні, так і негативні наслідки. З одного боку, це розвиває креативність і допомагає зняти напругу. З іншого боку, надмірна захопленість такою поведінкою може свідчити про проблеми з самоідентифікацією.

Раніше: Почав хаотично бити однокласників: у РФ школяр з молотком напав на учнів та педагогів

“Якщо дитина одягає маску, одягає костюм кішки чи ще якоїсь тваринки, це цікаво для неї. Розвивається креативність”, – зазначає психотерапевтка Наталія Медвідь. Однак, вона застерігає, що важливо встановлювати межі і не дозволяти дитині постійно перебувати в такому образі.

Фахівці рекомендують звернутися до психолога, якщо дитина починає відмовлятися від реального світу і повністю занурюється у вигаданий образ.

Отже, квадробіка – це феномен, який викликає неоднозначну реакцію суспільства. З одного боку, це новий тренд, який дозволяє підліткам самовиражатися і знаходити нових друзів. З іншого боку, це може бути симптомом глибших психологічних проблем.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦