США точно не нададуть міжконтинентальні балістичні ракети або гіперзвукову зброю

Україна поки що не має доступу до американської зброї, яка може досягати цілей на відстані понад 800 км, хоча США володіють такими ракетами. Це пов’язано з побоюваннями, що використання цієї зброї проти російських цілей, зокрема в Москві, може спровокувати Третю світову війну. Про це пише The New York Times.

Військова допомога Україні від США

З початку повномасштабної війни уявлення про “далекобійну” зброю для України значно змінилися. Спочатку США надіслали Україні 155-міліметрові гаубиці з дальністю до 40 км. Однак вже за кілька місяців їхньої дії виявилося недостатньо, і Захід почав обговорювати надання Україні більш далекобійних систем.

Раніше: Відьма зробила передбачення про ракетний удар по РФ

Однією з таких систем є ракети ATACMS, які можуть вражати цілі на відстані до 300 км. Хоча їх часто називають “далекобійними”, вони належать до тактичних балістичних ракет з найменшим радіусом дії. Обговорюється також можливість надання меншої крилатої ракети повітряного базування JASSM, яка може вражати цілі на відстані до 1000 км.

Постачання більш далекобійної зброї, наприклад, крилатих ракет Tomahawk, які можуть досягати відстані до 2500 км, поки не обговорюється публічно. Аналітики вважають, що США не нададуть Україні міжконтинентальні балістичні ракети або гіперзвукову зброю, оскільки такі системи або використовуються для ядерних ударів, або ще не виробляються серійно.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦