Захисник Зінченка вважає його не причетним і не мотивованим 

Адвокат 18-річного В’ячеслава Зінченка, підозрюваного у вбивстві відомої мовознавиці Ірини Фаріон, категорично відкидає будь-які припущення про політичний мотив злочину або зв’язок з Росією. За словами Ігоря Сулими, його підзахисний не має жодних мотивів для вчинення такого злочину.

Заява адвоката підозрюваного у вбивстві Фаріон

“Це не російський слід. У нього апріорі немає нічого спільного ні з Росією, ні з ким”, – наголосив захисник в інтерв’ю “24 Каналу”. Сулима зазначає, що не бачить жодних підстав вважати, що Зінченко міг мати якісь особисті чи ідеологічні причини для вбивства Фаріон. “Я не можу зрозуміти одного – для того, щоб це зробити, треба мати якусь мету, неприязнь, щось, що б змусило піти на такий вчинок”, – додав адвокат.

Раніше: Вбивство Фаріон: адвокат підозрюваного вказав на цікаву деталь

Захисник також підкреслив, що його підзахисний не мав жодних контактів з Фаріон і не міг мати до неї будь-яких претензій. “Вона в нього не викладала, він навіть не знав її до того”, – зазначив Сулима.

Ігор Сулима висловив сподівання, що після ознайомлення з матеріалами справи суспільство переконається в тому, що В’ячеслав Зінченко – адекватна і розумна людина, яка не могла свідомо піти на таке злочинне діяння.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦