Оприлюднено перше зображення підводного апарата “Титан”, який затонув біля “Титаніка” після вибуху.

Фото було зроблене під час пошукової операції та показує уламки судна на дні океану. Про це пише LADbible.

Читайте також: Канадець обміняв скріпку на будинок: як він це зробив

Уламки батискафа “Титан” знайшли після вибуху

Нагадаємо, в червні 2023 року п’ятеро людей загинули під час занурення підводним човном OceanGate, який вирушив до руїн “Титаніка”. На борту перебували генеральний директор OceanGate Стоктон Раш, дослідник Геміш Гардінг, бізнесмен Шахзада Давуд із сином Сулеманом і ветеран дайвінгу Поль-Анрі Наржеоле. 18 червня зв’язок з апаратом було втрачено.

Після кількаденної пошукової операції, що стала об’єктом широкої уваги в Інтернеті, було виявлено уламки “Титана”. За даними Берегової охорони США, підводний човен зазнав “катастрофічного вибуху”.

Наразі тривають слухання щодо цієї трагедії, метою яких є встановлення фактів і розробка рекомендацій для запобігання подібним інцидентам у майбутньому. Одним із важливих свідчень стало зображення уламків “Титана” на глибині 3775 метрів, зокрема конус хвостової частини апарата.

Також під час слухань стало відомо, що останні слова екіпажу були “все добре”, після чого зв’язок із підводним човном було втрачено.

Колишній інженерний директор Oceangate Тоні Ніссен зазначив, що не був здивований тим, що апарат вийшов з ладу саме на тій глибині. Він також розкритикував конструкцію “Титана”, стверджуючи, що вона не відповідала вимогам безпеки, а гендиректор компанії, яка займалася будівництвом, не бажав вносити зміни.

Важливою деталлю є те, що “Титан” не був офіційно класифікований за технічними стандартами, що могло вплинути на його безпечність.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦