Сили оборони України впровадили нову тактику для бойових дій на території Курської області, спрямовану на швидке оточення російських військ. Стратегія ґрунтується на мобільності та можливості блокувати росіян у ключових точках.

За даними аналітика Forbes Девіда Екса, основна мета українських військових — оточення російських підрозділів шляхом швидкого маневрування. Прорив українських сил через оборонні позиції Росії біля села Новий Шлях минулого тижня став важливим елементом цієї стратегії.

Читайте також: Операція на Курщині: РФ посилює контрнаступ, ЗСУ окопуються

Що відомо про ситуацію в Курській області

Українські підрозділи, зокрема 95-та повітряно-штурмова бригада, просуваються в напрямку міста Веселе, що є частиною важливого Курського виступу. Якщо українці зуміють об’єднати сили на північний схід від Нового Шляху з тими, що діють на головній лінії фронту, вони зможуть відрізати тисячі російських солдатів від постачання і підтримки, пояснює аналітик.

Географічні умови також сприяють цій операції. Річка Сейм формує природний бар’єр, через який російські війська можуть перетинатися лише тимчасовими мостами або вузьким сухопутним шляхом біля міста Коренево.

Крім цього, ЗСУ активно знищують понтонні переправи, які росіяни намагаються встановити, і обстрілюють ключові позиції, щоб знищити сухопутний міст у Коренево. Це робить російські війська на південь від річки вразливими до оточення.

Хоча чисельність російських військових у регіоні значно більша — до 38 тисяч солдатів, більшість із них — це погано підготовлені призовники, що ставить під сумнів їхню здатність ефективно оборонятися від наступу ЗСУ. Україна ж, за оцінками Девіда Екса, спрямувала до 10 тисяч військовослужбовців для проведення цієї операції.

Тобто нова тактика, яку реалізують ЗСУ в Курській області, має на меті використати як географічні переваги, так і слабкі сторони російських військ, щоб здійснити масштабне оточення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦