18 вересня Служба безпеки України провела обшуки в Свято-Введенському чоловічому монастирі УПЦ МП у Києві.

За даними джерел hromadske, ці дії можуть бути пов’язані з підозрами у поширенні російської пропаганди та підтримці агресії проти України.

Читайте також: В Одесі агент РФ шпигував за розрахунками ППО та бригадою “Лють”

Співрозмовник видання з правоохоронних органів зазначив, що в монастирі могли активно пропагувати проросійські наративи. Обшуки є частиною зусиль СБУ щодо виявлення агентів, які, прикриваючись релігією, підтримують російську агресію.

СБУ про обшуки в чоловічому монастирі УПЦ МП в Києві

В СБУ повідомили, що було повідомлено про підозру архімандриту чоловічого монастиря УПЦ (МП) у Києві за підтримку російської агресії. За даними слідства, клірик у своїх соцмережах виправдовував дії російської армії та поширював фейки про ситуацію в Україні.

Під час обшуків у приміщеннях монастиря були знайдені докази, які підтверджують його злочинну діяльність. На основі зібраної інформації архімандриту пред’явили підозру за статтею 436-2 Кримінального кодексу України, яка передбачає до 5 років позбавлення волі та конфіскацію майна.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦