Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) попереджають, що війна в Україні ускладнює Росії проведення реформ у своїх збройних силах та підтримку збільшення чисельності армії.

Згідно зі звітом ISW, здатність РФ провести масштабні реформи залежить від її ресурсів та можливості вести війну. Через економічні обмеження та труднощі з формуванням нових підрозділів, Росії буде важко забезпечити ефективне зростання армії.

Читайте також: Кремль регулярно звинувачує Захід в ескалації: в ISW назвали мету

Реформи російської армії тривають від початку 2023 року

Нині Росія намагається реалізувати масштабні реформи, зокрема відновлення Московського та Ленінградського військових округів, створення нових армійських корпусів, загальновійськових армій, а також механізованих і повітряно-десантних дивізій. Однак експерти зазначають, що ці плани можуть мати проблеми через поточні військові дії в Україні.

Довгострокові реформи частково скасовують політику ексміністра оборони Анатолія Сердюкова 2008-2012 років, яка передбачала скорочення чисельності армії та зміцнення командування. Тоді армію РФ було зменшено з 1,3 млн військових до 1 млн, а також було посилено та централізовано командування та управління через усунення ешелонів рівня дивізії на користь підрозділів рівня бригади.

Проте тепер, з нововведеннями, Росія намагається повернутися до формування великих підрозділів. Однак, як вважають в ISW, ці плани значною мірою залежать від того, як РФ справляється з війною в Україні.

Аналітики прогнозують, що економічні та військові труднощі будуть і надалі заважати Росії повноцінно впроваджувати заплановані реформи.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦